1,5-метрова „морска змия“, намерена на датски плаж, се оказа… пенис на кит

| от |

Чистачите на плажа на датския остров Борнхолм наскоро изпаднаха в съвсем разбираем шок, когато откриха нещо, което първоначално много им заприлича на останки от морска змия. Това само по себе си би било достатъчно, за да се отбележи денят като необичаен за групата, която обикновено събира разни пласмаси, а понякога и части от кораби. Но реалността се оказала още по-странна.

Змията всъщност е пенис.

Анализът на находката впоследствие показва, че дългият 1,5 м член е принадлежал на гърбат кит, изхвърлен на плажа в Дуеоде в южната част на Борнхолм по-рано тази година. Щастливите откриватели веднага се свързват с местната природозащитна група NaturBornholm, когато заподозират, че теорията им за змията може да се окаже невярна, и потвърдили самоличността на обекта.

„Беше един различен работен ден“, пише NaturBornholm в публикация в Инстаграм, което вероятно е подценяването на годината.

Dueodde-beach

Плажът Дуеоде

Както виждате на колективната снимка най-горе, пенисът има такада се каже непренебрежим вид. Затова не е изненадващо, че китовите пениси са придобили почти митологичен статут сред онези, които търсят обяснения за многобройните мистерии на откритото море, като в различни доклади се твърди, че огромните крайници са виновни за разказите на очевидци за морски чудовища през историята.

Преди обаче да се натъжите, че най-накрая сме разобличили Неси, трябва да знаете, че нещата не са толкова прости. Както обяснява зоологът д-р Дарън Найш в тема в Х, има няколко случая, в които теорията за пениса на кита може и да е приложима, но тя в никакъв случай не обхваща всички загадъчни наблюдения на морски създания и чудовището от Лох Нес за съжаление не е сред тях (вероятно не е и огромна змия).

И все пак пенисите на гърбатите китове могат да достигнат до 3 метра и както обясняват от Тихоокеанската фондация на китовете, животните обикновено крият внушителната си дължина в гениталните си цепнатини: „Да се види как пенисът на кита излиза от този процеп е рядка гледка“, пишат те.

Моля, заповядайте тази гледка:

Все още има много неща, които не знаем за секса между китовете. Една тахава находка със сигурност представлява интерес за изследователите, така че екипът в NaturBonholm ще го съхрани за по-нататъшни проучвания. „Сега той отива във фризера, а по-късно ще измислим какво да правим с него.“

А за чистачите на плажа няма да остане в паметта им само гледката – според съобщенията предметът е имал и „непреодолима миризма“. Предполагаме, че това е част от рисковете на професията.

 
 
Коментарите са изключени за 1,5-метрова „морска змия“, намерена на датски плаж, се оказа… пенис на кит

Повече информация Виж всички