Първото подводно гробище (ВИДЕО)

| от chr.bg | |

Флорида изначално e безумно място. Затова не ни изненадва, че има гробище под водата. Можете да се потопите виртуално в мемориалния риф „Нептун“ чрез видеото по-долу.

Дружеството за кремация „Нептун“ за първи път създава мястото на около 5 километра от Маями Бийч през 2007 г. Разширяването на изкуствения риф е продължителен процес и след като строителството в крайна сметка приключи, той ще бъде достатъчно голям, за да побере останките на 250 000 души на площ от 65 декара.

Останките на 1000 души вече са положени на 12 метра под повърхността на залива Бискейн. Вместо гробове рифът е изпълнен със скулптури на морски обитатели като октоподи и костенурки. Пепелта на починалите се смесва с бетона, преди да се оформи в избраната мемориална структура. Преди да бъде разположена на рифа, тя се украсява с медна плочка, гравирана с лична информация на човека.

Семействата са поканени да присъстват както на церемонията по смесването, така и на поставянето на мемориала, който могат да видят от отделна лодка. Дружеството „Нептун“ предлага и възможността да сложите мемориална плоча в рифа, а да разпръснете пепелта на любимия си човек във водата, вместо да я добавяте към цимента.

Според страницата с често задавани въпроси на компанията целта на мемориалния риф е „да се създаде интересна дестинация за гмуркане, като същевременно се отбелязва и помни човешкият дух. Инкорпорирането на кремирани останки в статуите е признат начин да се осигури уникално място за последен покой на онези, които са обичали океана и са се грижили за околната среда. Изкуството говори за нашето желание да се грижим за океана и да „създаваме живот след живота“.

Освен че е идейно гробище, мемориалният риф „Нептун“ е и зелено, био място за погребение. Така създадената от човека структура позволява на рибите да се крият от хищниците в кътчетата ѝ и осигурява твърда повърхност за растежа на коралите. След като бъде завършен, той ще бъде най-големият изкуствен риф в света.

Мястото към момента е отворено за водолази, независимо дали имат близки там или не.

 
 
Коментарите са изключени за Първото подводно гробище (ВИДЕО)

Повече информация Виж всички