Бедните с по-голям риск от депресия и сърдечни проблеми

| от chronicle.bg |

Ново изследване на британската Национална здравна служба (NHS, НЗС) показва доста притеснителна зависимост. Според него, ако живеете в беден регион, имате по-голям шанс за развиване на психически проблеми, белодробни заболявания, затруднения в ученето, затлъстяване или депресия.

В бедните райони на Великобритания 1 човек на всеки 165 има диагностицирани от лекар затруднения в ученето, за разлика от по-богатите, в които статистиката е 1 на 272. Това означава, че хората, живеещи в бедни райони, имат 65% по-голям шанс от сблъскване с този проблем.

В сърдечната област – 1 на 67 заможни хора имат нарушен сърдечен ритъм, докато честотата при бедните е 1 на 48. Разлика от 28%.

Хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) е медицинският термин за белодробни заболявания като емфизема, хроничен бронхит, астма. Астмата и деменцията нямат голяма разлика в появата си сред бедни и богати, но другите болести имат. Статистиката е красноречива: най-висок процент на тези болести се появява в най-бедните региони, а най-нисък – в богатите.

 
 
Коментарите са изключени за Бедните с по-голям риск от депресия и сърдечни проблеми