Нигерийският президент отрича да е умрял и да е сменен с клонинг

| от chronicle.bg |

Президентът на Нигерия Мухамаду Бухари отрече твърденията, че е умрял и е заменен с двойник самозванец от Судан, като така наруши мълчанието си по повод слуха, който циркулира из социалните мрежи.

Нухари, който ще се кандидатира отново за поста на изборите през февруари, прекара 5 месеца във Великобритания миналата година, за да се лекува от необявена болест. Една теория, която намери популярност сред хората в интернет, а и сртед политическите му опоненти, е че президентът е заменен от негов дубльор от Судан на име Джубрил.

За сега никакви доказателства не са били представени, но въпреки това видеа, в които се твърди именно това, са били гледани хиляди пъти във Facebook и YouTube.

„Аз съм си аз, уверявам ви. Скоро ще празнувам 76-ия си рожден ден и ще ставам все по-силен“, каза Бухари на съгражданите си нигерийци на среща в Полша, където той присъстваше на конференция. „Много хора се надяваха, че съм умрял по време на здравословните си проблеми. Някои дори говориха с вицепрезидента да ги направи негови заместници, защото си мислеха, че съм умрял. Това го засрами много. Той, разбира се, ме посети в Лондон.“

Лидерът на Нигерия също така очаква с нетърпение рождения си ден на 17 декември и добави: „Единствените хора, които ме тормозят, са внуците ми, защото вече стават прекалено много.“

 
 
Коментарите са изключени за Нигерийският президент отрича да е умрял и да е сменен с клонинг