Какво носи Бил Гейтс в портфейла си?

| от chronicle.bg |

Ние с вас сме нормални хора и като такива в портфейлите ни обикновено могат да се намерят еднакви неща. Всъщност без значение от пол, раса, етническа принадлежност или възраст повечето хора носят по джобовете си едно и също – телефон, ключове, портфейл с лична карта, шофьорска книжка, пари, карти от разни бензиностанции и магазини, визитки. Скука…

Но по тази земя обаче ходят и други хора, различни хора. Богати хора. Какво ли носят те, милионерите и милиардерите, в джобовете си?

Бил Гейтс рядко носи пари в брой у себе си. Журналисти, а и хората, с които се среща, често го питат колко пари носи в себе си и почти винаги отговорът му е, че рядко носи пари и дори портфейл.

Това е стандарт при богатите хора. Причините са различни като най-честата е, че просто няма нужда – те постоянно са заобиколени от асистенти, които се грижат за плащанията (не от собствения си джоб, разбира се).

Това би важало и за крадитните и дебитните карти, но те се превърнаха, поне на Запад, в символ на статут. Да имаш специалните златни, платинени и така нататък пластмаси е много по-тежкарско, отколкото чанта на Louis Vuitton пълна с пачки.

Друга причина богатите да не носят пари е извесността им. Преди да стане президент Доналд Тръмп казва в интервю, че когато отиде на ресторант, почти винаги собственикът го черпи. „Единствената причина поради която ми трябват пари в брой, е за да оставям бакшиши„

Тръмп обаче носи два телефона със себе си – iPhone и Samsung. Дали това се е променило след спечелените избори, не е ясно.

Елвис дори нямал джобове на знаменитите си кожени костюми.

Джон Ленън бил изненадан, че колкото по-богати и звестен ставал, толкова по-рядко му се налагало да плаща за каквото и да е. Баровете го черпели пиене, ресорантите го черпели храна, прозиводителите на китари му изпращали китарите си безплатно само заради шанса да получат патронажа му.

Що се отнася до лична карта и книжка – тук шампион е кралицата на Англия, която не носи никога подобни предмети в себе си. Причината е, че тя просто ги няма, защото не й трябват. Някои от нещата, които носи в чантата си са кърпички, червило, химикалки и вакуумна закачалка, която Кралицата засмуква за масата, а след това окача чантата си на нея.

Уорън Бъфет също не носи пари, но носи портфейл. В него той държи снимки на семейството, късметлийска банкнота от 50 долара и… специално талонче, което му позволява да хапва безплатно в един ресторант Макдоналдс в Омаха, близо до дома му. Всяка сутрин преди работа, Бъфет закусва там, но въпреки, че има въпросната карта, все пак си плаща за закуската.

Освен за храната, той носи в себе си и пари за кенче Кока Кола, което си купува, докато е на работа. Въпреки, че притежава 10% от фирмата Кока Кола.

Бил Гейтс разказва любопитна история с Уорън. Когато били в Китай заради общата им благотворителна фондация, двамата милиардери решили да хапнат някъде – разбира се, в Макдоналдс. При купуване на храната, Бъфет извадил купони за намаление.

И така, парадоксално, но колкото си по-богат, толкова по-малко имаш нужда от пари и документи в ежедневието си.

Изключение прави Илън Мъск, които в отговор на журналист, разкрива съдържанието на жобовете си, което в този момент е портфейл с 40 долара.

 
 
Коментарите са изключени за Какво носи Бил Гейтс в портфейла си?