Рецепта за лешниково брауни

| от Росица Гърджелийска |

Цветница мина, но това не значи, че не може да хапнете нещо прекрасно и красиво с близките хора! Предстоят празници и глезене на сетивата.

Росица Гърджелийска работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува. Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България. Обича да посещава интересни места по света. В блога на Роси www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.

Защо не опитате с това лешниково брауни?

Нужни продукти

1ч.ч. масло
1.5 ч.ч. кокосова захар
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.ч. кокосово брашно
2/3 ч.ч. какао
4 яйца
3 с.л. лешников тахан
3 с.л. крема сирене
1/2 ч.ч. натрошени лешници
ванилия

DSCN8589

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 190 градуса.

Разтопете маслото в малка тенджерка и добавете захарта към него. Разбъркайте добре и прехвърлете в купа.

Добавете какаото и с миксер разбъркайте добре.

Започнете да добавяте яйцата едно по едно до получаване на гъста смес.

Добавете брашното и ванилията и разбъркайте.

Разделете сместта на 3 части, като към едната добавите тахана и крема сиренето.

В силиконова форма или друга тавичка с хартия за печене в нея, добавете едната третинка от сместта. По средата изсипете частта със тахана, а отгоре другата третинка.

Поръсете с лешниците и ги натиснете леко надолу.

Поръсете с малко кокосова захар отгоре.

Хвърлете във фурната за около 25-30мин.

Поднесете с ягоди и още крема сирене!

Бон Апети!

брауни

Чудите се как да си подсладите деня? Днес в Co Kitchen можете да опитате вкусотийките на Роси от Primal Yum. Можете да хапнете на място или с доставка до офиса ви. Следете фейсбук страницата им и обедното им меню за повече информация.

 
 
Коментарите са изключени за Рецепта за лешниково брауни