Рецепта за картофена пица

| от chronicle.bg |
Росица Гърджелийска работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува.Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България. Обича да пътува до интересни места по света.В блога на Росица www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.Днес ще ви представим рецепта за картофена пица:
Нужни продукти:
  • 3 големи картофа
  • 1 яйце
  • 1 чаша настърган кашкавал
  • няколко маслини
  • няколко чери доматчета
  • 8 лъжици доматена пасата
  • 1/2 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • босилек
  • чубрица
  • сол и пипер
  • олио
Начин на приготвяне:
  1. Загрейте фурната на 200 градуса
  2. Настържете картофа на едро и го изцедете
  3. Добавете към него яйцето, сол, пипер, няколко лъжици олио и разбъркайте добре.
  4. Разпределете картофената смес в една или няколко кръгли силиконови форми и печете около 30 минути или докато картофът е станал златист.
  5. След като картофените блатчета са се изпекли, сипете върху тях доматената пасата, посипете с босилек, чубрица и нарязания чесън.
  6. Подредете отгоре доматчетата и маслините и поръсете с кашкавала.
  7. Печете още няколко минутки, докато кашкавалът е станал златист и хрупкав.
 
 
Коментарите са изключени за Рецепта за картофена пица