Чеци обжалва доживотната за Яна

| от chronicle.bg |

Подсъдимият за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина Николай Русинов-Чеци ще обжалва присъдата си пред Софийския апелативен съд. Делото трябва да тръгне на втора инстанция след нови разпити на свидетели и вещи лица.

Чеци, който е спедитор по професия, бе признат за виновен за умишлено убийство и осъден на доживотен затвор пред октомври миналата година. 28-годишната Яна Кръстева беше намерена мъртва през лятото на 2011 г. в Борисовата градина. Разследващите бяха категорични, че момичето е загинало в „нечовешка болка и страдание”. Тя е била умъртвена чрез асфикция, като по тялото й имаше следи от насилие.

Самият Чеци призна,че в нощта на убийството е бил с момичето и е имал интимни контакти с нея, но те били по взаимно съгласие. Когато сутринта си тръгнал от парка, Яна спяла до него жива. Това обаче бе опровергано от прокуратурата, която предостави доказателства от мобилния телефон на Чеци. Той е бил засечен в района на парка по времето, когато Яна е била вече мъртва. Към доказателствата за вината на Чеци са и открите по тялото на жертвата косми от Николай Русинов на местата, на които тя е била натискана. Специален ДНК анализ в чужбина доказа категорично, че космите са негови. Има ДНК от Чеци и по бутилка алкохол, открита на местопрестъплението и кървав отпечатък по счупения мобилен телефон на жертвата Яна, пише в папките по делото.

 
 
Коментарите са изключени за Чеци обжалва доживотната за Яна