Emirates с планове да наеме над 5000 нови служители

| от |

Базираната в Дубай авиокомпания Emirates обяви своите планове да наеме повече от 5000 души кабинен персонал през тази годинa, заради разширяването на флота си и добавянето на нови маршрути.

Обещавайки на служителите си невероятни перспективи за кариерно развитие, авиокомпанията има над 20 000 души кабинен екипаж от над 135 националности, които говорят повече от 55 езика.

„Има много възможности за напредък в рамките на авиокоманията, както и възможността да бъдат повишени в редиците на кабинния екипаж. Много от служителите биват прехвърлени от Economy Class към Business Class за по-малко от 18 месеца, а останалите могат да достигнат до ранг на purser в рамките на пет-шест години“, казват от авиокомпанията.

„В момента имаме 20 000 души кабинен екипаж. Ние сме изминали един много дълъг път в кратък период и гордо може да отпразнуваме този крайъгълен камък с нашия талантлив екип“, каза Тери Дали, старши вицепрезидент на Emirates.

„С растежа на нашия флот и добавянето на нови маршрути към мрежата ни, екипът ни също непрекъснато се увеличава. Тази година Emirates очаква да наеме над 5000 нови служители“, се казва в официално прессъобщение на авиокомпанията.

Emirates оперира 57 Airbus A380 самолета, което ги прави авиокомпанията с най-много самолети от този модел в света. Тази година авиокомпанията ще получи още 15 A380, а общият брой на поръчаните самолети е 83.

Служителите получават стандартен пакет, включващ безплатни апартаменти от висок клас в Дубай, безплатни комунални услуги (ток, вода, интернет), безплатен транспорт от и до работното им място, безплатна медицинска и стоматологична застраховка, както и изключителни намаления за пазаруване и развлечения в Дубай.

Служителите на Emirates също получават промоционални самолетни билети от мрежата на авиокомпанията за себе си, както и за техните семейства и приятели.

По-рано този месец, авиокомпанията подписа договор с Rolls-Royce за закупуване на двигатели за новите си A380 на стойност от 9.2 милиарда долара.

Флотът на авиокомпанията се състои от над 230 самолета, тя лети до над 140 дестинации в повече от 80 страни по целия свят. Всяка седмица над 1500 полета биват извършени от транспортния хъб на Emirates в Дубай.

За финансовата 2013-2014 година, авиокомпанията е превозила 44.5 милиона пътници и над 2.25 милиона тона товар. За първата половина на финансовата 2014-2015 година, Emirates е превозила 23.3 милиона пътници и бележи ръст от 8.4% спрямо същия период за изминалата година.

\\ Emirates 24\7

 
 
Коментарите са изключени за Emirates с планове да наеме над 5000 нови служители