Григор е готов за титла от големия шлем

| от |

Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия, след като през днешния ден успя да преодолее съпротивата на Лукаш Лацко, отстранявайки словака с 6-3 6-7(10) 6-3 6-3 след близо три часа здрава битка. На последвалата пресконференция българинът заяви, че не е бил изненадан от играта на съперника си и той просто е изиграл невероятен втори сет.

Ето и какво още сподели първата ни ракета пред местните медии:

– Кое е съперничеството при мъжете, което ти е направило най-голямо впечатление, когато си правил първите си стъпки в тениса или пък в момента?
– Хмм, не знам. Лично за мен, не мисля, че имам някакво съперничество в момента и да играя постоянно с даден съперник. Сега младите тенисисти определено започват да оказват своя натиск и да навлизат по-дълбоко в турнирите, ако това изобщо може да се определи като някакво съперничество. Все още сме в прекалено ранна фаза на турнира, годината тъкмо започна, та нека изчакаме малко преди да правим някакви заключения.

– Беше ли голям фен на тениса като дете?
– Е, вече не съм толкова млад, но разбира се, че имах своите идоли като дете. Възхищавах се на много играчи и следях техните успехи, но всичко това е вече в миналото.

– Беше ли изненадан от Лукаш Лацко? Той направи много солиден мач днес.
– Познавам го достатъчно добре. Мисля, че сме играли на няколко пъти в миналото. Той може да бъде много опасен съперник, тъй като играе с плоски удари и се придвижва много добре по целия корт. Лукаш направи много добър втори сет, но след това моментът отново бе на моя страна до края на мача. Мисля, че контролирах случващото се на корта след загубения сет.

– Мислиш ли, че си готов да спечелиш турнир от Големия шлем?
– Ако ме питате, бих ви отговорил с „Да“, но това е нещо, което определено трябва да покажа във всичките си мачове и да бъда по-постоянен. Дали съм готов? Да, мисля, че съм готов. Но преди да достигнеш до финал на това ниво, трябва да преминеш през поне няколко играчи, които са на върха на ранглистата в момента и играят най-добрия си тенис. Мисля, че играта се е развила толкова много през последните години и сега е изключително трудно да спечелиш титла от шлема. В момента има много тенисисти, които са по-възрастни, имат по-голям опит и са в добра физическа форма. Все пак в цялата си кариера съм работил, за да достигна до тези мачове с топ играчите и винаги излизам на корта, за да ги спечеля, защото се целя много по-нависоко.

– Мария записа невероятна победа след обрат през днешния ден. Кое е нещото, което я прави толкова трудна за преодоляване?
– Мисля, че дни като този определят какъв играч си. Толкова е просто.

– А Мария е…
– Аз трябва да бъда последният човек, който да коментира това. През всички тези години тя не е спирала да се бори, преминавайки през всичко, което ѝ се изправи на пътя, и преодолявайки всички препятствия. Тя е най-големият боец на корта.

 
 
Коментарите са изключени за Григор е готов за титла от големия шлем