Как да се уверите, че Gmail акаунта ви не е бил хакнат

| от |

Никой не иска да преживее стреса и потенциалните щети, с които всеки собственик на хакнат имейл акаунт се сблъсква. За съжаление обаче това е сценарий, който всеки може да преживее.

За да се намали вероятността от хакове, както и времето, което отнема на титулярите да открият подозрителна дейност в своите акаунти, Gmail създаде удобен начин за проверка, от който трябва да се възползват всички потребители на имейл услугата.

Как да се уверите, че Gmail акаунтът ви не е бил хакнат? За да направите това трябва да последвате стъпките описани от Business Insider. Преди това може да кликнете тук, за да научите 7 трика за безопасно ползване на умейл услугите, които всеки може да използва за да повиши сигурността си, без значение колко технологични познания има.

А всеки, който се пита как да разкрие самоличността на подател на имейл, може да използва информацията, която ще открие тук.

Стъпка 1:
За да намерите списъка, който ще ви помогне да разберете дали акаунта ви не е бил хакнат, първо отидете на ‘Account’ страницата. За да я отворите, извикайте падащото меню в горния десен ъгъл на страницата, като кликнете върху снимката на профила си. Кликнете върху синия линк ‘Account’.

Стъпка 2:
Най-отгоре на страницата ще видите ‘Security check up’ (Проверка за сигурност). Кликнете върху тази секцияи и започнете да следвате стъпките. Първо добавете телефонен номер. Ако го направите, Google ще ви изпраща текстово съобщение, всеки път веднага след като бъде засечена ‘необичайна дейност’ на профила ви.

Стъпка 3:
След това трябва да проверите ръчно последната активност в профила си, за да се уверите, че всичко ви изглежда познато. Ако видите браузър или устройство, от което не си спомняте да сте се логвали в акаунта си незабавно трябва да промените паролата си.

Стъпка 4:
След това можете да прегледате кои приложения, сайтове, както и устройства имат разрешение за достъп до вашия акаунт. Може да изтриете тези устройства, сайтове и приложения на които искате да забраните достъпа.

Стъпка 5:
Ако все още не ползвате двуфакторна верификация, време е да го направите

www.digital.bg

 
 
Коментарите са изключени за Как да се уверите, че Gmail акаунта ви не е бил хакнат