shareit

Жените, които обичаме: Хедър Греъм

| от chronicle.bg |

Помните ли Ани от „Туин Пийкс“? Бившата монахиня, която идва в градчето, след като е изгубила вярата си и е направила опит за самоубийство, а после се влюбва в агент Купър. Не? Добре, тогава помните ли сладката проститутка от първата и третата част на „Последният ергенски запой“? Ако случайно сте от хората, които не са гледали нито „Туин Пийкс“, нито „Запоя“, тогава би трябвало да се сетите поне за Джулия от Californication. Бет от Boogie Woogie? Бет от Arrested Development? Маргарет от „Чери“?

Предполагам, вече сте се сетили, че това, което свързва всички тези женски образи, е актрисата Хедър Греъм, която днес навършва 45 години.

Хедър е родена в семейството на писателката за деца Джоуън Греъм и Джеймс Греъм, бивш агент на ФБР. Израства в католичека среда, но с навлизането в пубертета започва да страни от църквата. Сестра й, Ейми Греъм, също е актриса.

Първата си важна роля Хедър получава във филма License to Drive през 1988 година. В България става известна с ролята си в сериала „Туин Пийкс“.

Греъм се записва да учи в Калифорнийския университет в Лос Анджелис, специалност английска литература, но се отказва две години по-късно. Именно там прочита за първи път една от любимите си книги, „Братя Карамазови”. Без да знае, че Достоевски ще окаже индиректно влияние в любовния й живот. Следващите няколко години играе разнообразни роли във филми като „Six Degrees of Separation”, „Don’t Do It”, и „Even Cowgirls Get the Blues”. През това време печели уважение в кино средите, включително от страна на Джеймс Тобак и Джон Фавро. Една нощ, според слуховете, Фавро излиза с Хедър на танци, а 18 месеца по-късно, тя играе Лорейн в превърналия се в любим филм на критиците и на много зрители “Суингърс”. Тобак също получава своя шанс и я наема в “Two Girls and a Guy”.

Красотата и нежното й лице, както и забележително й тяло, обичайно й отреждат роли на прелъстителка, красавица или руса кифла, но сме имали възможността да гледаме Хедър Греъм и в сериозни роли.

Ще й честитим рождения ден с една галерия, на която може да се насладите и вие. Защото Хедър определено е от жените, които не увяхват с възрастта, а напротив.

 
 
Коментарите са изключени за Жените, които обичаме: Хедър Греъм

Повече информация Виж всички