shareit

Завръщането: Сара Джесика Паркър на малкия екран

| от |

Сигурно всички са чули новината, че след няколко годишна почивка и участие в романтични комедии, епизодични или гост роли и поредния филм „Сексът и градът“, Сара Джесика Паркър направи крачката, която много хора очакваха от нея – тя се завръща в телевизията.

Разбира се, че го прави на най-удобното за нея място – в дома на НВО, който винаги е отворен за нея. Неизбежно е, много хора ще сравняват или най-малкото ще следят за прилики между новото шоу на Сара и неизбежния „Сексът и градът“. Сериалът, който започва своето излъчване през 1998-а я прави огромна звезда, а само година по-късно я нарежда и сред модните икони на малкия и големия екран. Като Сара полага всички усилия и се справя прекрасно, за да не мръдне от там.

Истината е, че киното не е толкова важно за актрисата. Или поне не вече. Изпълнителният директор на марката Manolo Blahnik я кани, за да направи линия с обувки, тя се сдобива с още две деца – родени от сурогатна майка, и в крайна сметка продължава да е на първа линия на всички модни дефилета. Точно, както би мечтала Кари Брадшоу.

След финала на „Сексът и градът“, който приключва, когато е в пика си на 6-ти сезон, защото „ние искаме да свършим, когато сме на върха, а не когато феновете ни се отегчат от нас“, както казва Дарън Стар, бяха правени няколко опита за повтарянето на онова, което сериалът постигна. И нито един от тях не беше успешен. От програми, които се опитват да имитират схемата, до сериали за четири приятелки и дори версия на ранните години на Кари Брадшоу, нищо не можа да повтори магията на женското шоу, с което НВО доказа на всички, че не ги е страх да рискуват и да печелят от това.

Когато „Сексът и градът“ бива създаден, Дарън Стар се вдъхновява от рубриката на Кандис Бушнел в Ню Йорк Обзървър, нито един канал не иска да вземе шоуто, защото го намират за прекалено скандално и смятат, че има много секс. Дарън Стар обикаля телевизиите известно време, докато успее да намери някого, който да се реши да снима пилотния епизод. Между него и останалата част на сезона минават месеци, докато накрая НВО казват „да“. Разликата в актрисите е осезаема, както е в кадрите и сцените. Тя се вижда ярко, когато решите да гледате сериала като маратон, с епизоди непосредствено един след друг. Някъде по това време Сара Джесика Паркър прави и операция на специфичния си нос.

Сезон по-късно Кари Брадшоу се превръща в икона за поколения жени и е такава и до днес. Някои хора вярват, че това се дължи поне наполовина на самата Сара. Ролята на Кари й носи четири награди „Златен глобус“. Три от тях в три поредни години.

Преди ролята на Кари обаче, Сара Джесика Паркър някак не успява да изпъкне сред морето от актриси, които ежегодно се появяват в Холивуд. (В галерията по-горе можете да видите филмовите преображения на Сара Джесика Паркър. )Въпреки че преди това е играла роли в продукции като „Ед Ууд“ с Джони Деп, „Фокус-мокус“, култовия „Клуб Първа съпруга“ и романтичната комедия „Меден месец във Вегас“, където си партнира с Никълъс Кейдж. И въпреки това, малко хора помнят появяването й в тези продукции.

Година преди на направи големия си пробив, Сара се омъжва за Матю Бродерик, по-известен с ролите си на Бродуей, отколкото в киното, но въпреки това в онези години по-известен от нея. Докато тя чака големия си пробив, Матю вече е влязъл в ролята на Ферис Бюълър, за която има номинация за „Златен глобус“, озвучавал е „Цар лъв“ и е участвал в носителя на три Оскара – филма „Слава“. Преди него Сара излиза и живее дълго време с Робърт Дауни Джуниър, а след това излиза и за кратко с Джон Кенеди Джуниър.

Но Сара е известна с това, че вярва в семейството повече, отколкото в която и да било кариера.

Тя и Бродерик се женят през 1997-а, а синът и Джеймс се ражда през 2002-а, като актрисата снима финалните епизоди на сезон 5 на „Сексът и градът“ бременна, а 6 месеца след раждането се завръща на снимачната площадка, за да заснеме и последния сезон на шоуто, което я прави иконата и звездата, която е днес.

На 25 март тази година Сара Джесика Паркър навърши 50 години. През 2010-а тя и Бродерик се сдобиват със следващите си деца – близначките Марион и Табита, които са родени от сурогатна майка, като злите езици твърдят, че това се случва, за да може двойката да закрепи разклатения си брак, заради изневерите на Бродерик. Което и да е истина, едно е факт, те все още са заедно.

Малко след като навърши половин век, Сара обяви, че се връща в телевизията. Въпреки всичко, сериалът и работата по него липсват на Сара и тя не го крие, когато говори за новото шоу пред различни медии. Сериалът пък се казва „Divorce и проследява финалът на един брак и как това се отразява на всички засегнати страни. Другите роли в шоуто са поверени на Моли Шанън, Талия Болсъм и Томас Хейдън Чърч, който влиза в ролята на съпруга на персонажа на Паркър.

Актрисата направи няколко опита да избяга от Кари Брадшоу в годините след „Сексът и градът“, но все не й се получаваше и тя се връщаше към добрата стара Кари, дори и сега, когато се носят все по-засилени слухове за трети филм.

Филмовите й роли след сериала от друга страна, нито бяха добри, нито успешни. Надяваме се „Divorce да е различен. Премиерата на сериала се очаква до края на тази година.

Снимки: Getty Images, HBO

 
 
Коментарите са изключени за Завръщането: Сара Джесика Паркър на малкия екран