shareit

Защо варненският мол е виновен

| от |

Виновен на последна инстанция – това е присъдата, която варненци произнесоха за „Гранд мол”-а, където трима охранители „биха, докато убиха”. Срещу сивата сграда има неоспорими доказателства за съпричастието й към убийството на 52-годишния Нягол Петров, който бе ритан докато издъхне на територията на търговския център от служители му. Гражданите решиха да накажат търговския център с бойкот, защото по силата на (недо)писаните закони варненския мол няма как да получи ефективна присъда „затворен”.

„По-нестандартно” убийство

Затова пък затворени бяха очите на собствениците на търговския център за своеволията на тримата насилници, които се опитаха да прикрият случая като случайна смърт.

Фаталният край на невинния Нягол развърза езиците и стана ясно, че биячите Ангел, Красимир и Цветан имали „по-нестандартен подход“ при решаването на определени ситуации. „По-нестандартен”? Направо убийствен. Това обаче е първото доказателство за вината на мола. Фактът, че едни и същи лица стоят зад фирмата, чиято собственост е търговският център, и тази, която се занимава с охраната му и е наела Ангел, Красимир и Цветан е утежняващо вината обстоятелство – защото в такива случай мениджмънтът трябва да е 2 пъти по-предпазлив.

Сега вероятно компрометираната охранителна фирма ще бъде закрита, но МОЛ-ът ще решава голям имиджов проблем.

„МОЛ-я не ме убивайте, отивам за кисело мляко”

Остава впечатлението, че за моловете кражбата е по-страшна от всяко друго престъпление срещу личността. Навсякъде табели предупреждават всеки сам да си пази багажа, защото охранителите бдят само над мола. Гардовете се намесват и в случаите, когато в сградата се появят подозрителни, разбирай непретенциозно облечени, граждани.

Такива, които се различават от зомбираните фешъни, излезлите на шопинг манекенки, чужденците с дебели портфейли и превъзбудените тийнейджъри по ескалаторите. Иначе казано хора като Нягол. Тогава се намесват охранителите и освен вещите се налага да си пазиш и живота. Неутрализирането на непретенциозни хора за лъскавите търговски обекти е практика и това е третото доказателство за вината на мола.

Когато фейсконтролът започне да убива, тогава посрещат по дрехите и те изпращат с катафалка

 
 
Коментарите са изключени за Защо варненският мол е виновен