Защо хората около Ким Чен Ун винаги записват нещо

| от |

Ако някой е най-добрият, най-образованият и най във всеки смисъл, тогава е съвсем разумно да записваш всяка дума, която произнесе. И да не е такъв човекът, пак е по-добре да си извадиш бележника и да пишеш.

136

По принцип става дума за практика, която въвежда дядото на сегашния лидер на Северна Корея и която е част „от имиджа на великия лидер когато предлага мъдри инструкции. “

Темата на съветите не е известна, тъй като те рядко се публикуват в медиите, но могат да бъдат изключително идеологически или специфични за дадена тема. В доклад от 1976 -та, когато Ким Ир Сен посещава рибарник, медиите предават следния съвет: „Гледайки как работи един камион, президентът каза, че неговото ремарке е твърде малко в сравнение с конните сили. Той каза, че проблемът ще бъде решен с увеличаване габаритите на ремаркета. След това, капацитетът на ремаркетата бе увеличен от 800 кг на 2 тона, в резултат на това, 20 камиона можеха да превозват същия товар за който до тогава са били необходими за 50 камиона „

137

И въпреки че в страната са достъпни таблетите, хартиените тетрадки остават любими.

„Това са снимки, които ще бъдат публикувани по телевизията и показани в държавните медии, така че всички, които са в тях искат да изглеждат все едно записват всяка дума на Ким Чен Ун. Целта е той да бъде представен така, че все едно има широки познания. Въпреки това е смешно, защото той не може да знае всичко за всички. Важно е обаче хората около него да изглеждат, така че все едно се записват всяка негова дума“, обяснява експертът по Корея от университета Шефилд, професор Джеймс Грейс.

По мнение на експертите, тези хора не само позират с тефтерите, но и изключително внимателно записват всичко, което ще бъде казано. В противен случай, съдържанието на бележките може да се появи в обществото само по нареждане на органите за пропагандата.

148

 
 
Коментарите са изключени за Защо хората около Ким Чен Ун винаги записват нещо