shareit

Защо финансовият шеф на Google избяга от работодателя си?

| от |

Светът беше изненадан от новината, че финансовият директор на Google Патрик Пише напуска компанията, която е смятана за най-добрия работодател на света.

Той най-вероятно никога нямаше да избяга от една от най-богатите компании в света Google, ако не беше женен. Въпреки, че топ мениджърът обожаваше своята работа и постигаше завидни резултати, той реши да я напусне. Защо? Простият отговор гласи „заради жена си“, разказва списание Stern.

Пише разказва чрез социалната платформа Google+ за пътуване до Африка заедно с неговата съпруга. През есента на миналата година двамата са на най-горещия континент в подножието на най-високия връх Килиманджаро. Двамата решават да катерят планината и след цяла нощ вървене успяват да посрещнат сутрешното слънце от високо, взирайки се в природния парк Серенгети.

Окрилена от прекрасната гледка, жената на Пише – Тамар, казва: „Защо да не продължим нататък“, имайки предвид още пътувания. „Да отидем на Изток, да посетим Индия, Хималаите, Еверест, Бари, Големият риф … Антарктида, да, нека отидем на Антарктида“, искала разпалено тя.

Това обаче смутило шефа на Google, който сопнато отговорил, че сега не му е времето и трябва да се грижи за кариерата си и всичките му колеги, които разчитат на него.
Това, разбира се, разгневило жена му, която попитала кога ще настъпи подходящото време.

И точно там, на върха на най-високата планина в Африка, той стигнал до три заключения.

Първото, че децата вече ги няма и те нямат нужда от своите родители. Второто, че 25-30 години непрекъсната работа са много. И трето – през тази година се навършват 25 години от брака му с Тамар.

Ето защо решил да напусне работата си и да се отдаде на времето със семейството си./ Money.bg

 
 
Коментарите са изключени за Защо финансовият шеф на Google избяга от работодателя си?