shareit

Втора победа за Фак в Нове Место. Голям прогрес на Краси и Владо в преследването

| от |

Последното състезания от седмия кръг на Световната купа вече е в историята. Преследването на 12.5км. при мъжете беше много динамично и победителя се реши малко преди финалните метри на пистата.

Яков Фак показа, че е много интелигентен състезател и за пръв път в кариерата си спечели преследване след като е триумфирал в спринтовата дисциплина. Представителят на Слововени сгреши последния 20-ти патрон, но това беше повече от достатъчно за победата в днешното състезание.

Симон Шемп и Мартен Фуркад се движеха заедно с Фак по последната обиколка. Словенецът ги откъсна малко преди финала, а германецът и французинът си попречиха и нямаха шанс да се борят за победата. Шемп беше по- динамичен от Фуркад и завърши на втора позиция с една наказателна обиколка.

Лидерът в генералното класиране Мартен Фуркад завърши на трета позиция без наказателен рунд. Французинът ще запази жълтия стартов потник и във следващия старт, но преднината пред втория Симон Шемп, вече е намалена до минимум.

Отлично състезание направиха и българските момчета през днешния ден. Красимир Анев завъртя само една наказателна обиколка и се изкачи от 48-мо до 22-ро място. Владимир Илиев сбърка три пъти и завърши на 24-та позиция в крайното класиране/biathlonbg.in

 
 
Коментарите са изключени за Втора победа за Фак в Нове Место. Голям прогрес на Краси и Владо в преследването