shareit

Връщат Фелпс в националния отбор на САЩ

| от |

Носителят на 18 златни олимпийски медала в плуването Майкъл Фелпс може да участва на световното първенство в Казан (Русия) през лятото. 29-годишният спортист в момента изтърпява шестмесечно наказание за шофиране в нетрезво състояние, което изтича в началото на април. То му бе наложено от Американската федерация по плуване, като в добавка двете страни се споразумяха Фелпс да не представя САЩ на шампионата на планетата през 2015 година.

Сега обаче се оказва, че има шанс това да се промени. Изпълнителният директор на местната федерация по плуване Чък Уилгъс заяви пред ESPN, че във вторник той и Майкъл Фелпс са имали неофициален предварителен разговор за евентуалното включване на шампиона в отбора за световното. „Сложно е, но има начини това да се случи. Можем да преразгледаме ситуацията около Фелпс“, заяви Уилгъс. Той уточни, че решението няма да е негово, а на директора на националния отбор Франк Буш и изпълнителния комитет на федерацията.

Фелпс, чието наказание изтича на 6 април, обяви че ще се върне в басейна за състезанието Arena Pro Swim Series, което ще се проведе от 15 до 18 април в Меса, щата Аризона. От неговия щаб отказаха да коментират възможността той да участва на световното първенство. Има информация обаче, че в националния отбор подкрепят идеята за реабилитирането на Майкъл Фелпс.

Тайлър Клари, който се съгласи да добави 200 м съчетано плуване към програмата си след отпадането на Фелпс от отбора за световното, заяви, че за него „няма проблем“ да му отстъпи мястото. „Той е от жизненоважно значение. Не мисля, че аз мога да бъда на неговото ниво на 200 м съчетано. Със сигурност той има повече шансове за медал. Шестмесечното му наказание беше подходящо и достатъчно тежко, за да разберат всички, че нашата федерация не одобрява подобно поведение от страна на състезателите. Изваждането на Майкъл от отбора за световното обаче ще има отрицателен ефект върху нашия тим, освен това неговото наказание изтича далеч преди шампионата на планетата“, каза Клари./ Topsport.bg

 
 
Коментарите са изключени за Връщат Фелпс в националния отбор на САЩ