shareit

Волен пак се измъква, делото му не тръгва

| от |

За пореден път не тръгна делото срещу лидерът на „Атака” Волен Сидеров. Той е обвинен за хулиганство и посегателство срещу полицай. Инцидентът стана миналия януари на летище Варна. Словесният конфликт между Волен и полицаите прераснал в саморазправа и Сидеров ударил с юмрук по главата униформения.

На днешнoто заседание софийският градски съд позволи на десет души, част от които полицаи, да се конституират като частни обвинители по делото. Сред 10-мата, които имат право да са страна по делото е и Стефани дьо Мортие, пътник в самолета, в който е бил лидерът на „Атака“ и няколко депутати от партията. Твърди се, че тя била обект на нападки от страна на Сидеров.

Единият от частните обвинители, Костадин Колев, ще бъде в чужбина до май месец. Въпреки това следващото заседание бе насрочено за много по-рано 23 май и не се знае дали процесът най-накрая ще стартира.

Обвинителният акт срещу лидера на „Атака” е в съда от април миналата година. Оттогава до сега на процеса не се дава ход по редица „неволни” пропуски. Първият проблем за стартирането на процеса срещу Сидеров бе, че той получи обвинителният си акт извън задължителния 7-дневен срок преди съдебното заседание.

След това дойде време за предсрочните парламентарни избори. Те осигуриха имунитет на лидера на „Атака”. Делото беше замразено.

Наложи се главният прокурор Сотир Цацаров за втори път да поиска от 43-тия парламент да се свали имунитета на Волен Сидеров. Атакистът доброволно се отказа от него и в края на януари трябваше най-после делото да тръгне по същество. Тогава обаче се появи поредна пречка – не се яви нападнатия полицай. Дойдоха други двама негови колеги, които твърдяха, че са пострадали при инцидента на летище Варна.

Това не е първият скандал, в който се забърква лидерът на партия „Атака“. През 2010 година Сидеров беше арестуван на летището във Франкфурт, заради скандал на борда на самолет на „Луфтханза”. Тогава Сидеров показа дипломатическия си паспорт и беше освободен. Първоначално той отричаше за случая, но по-късно се извини официално за поведението си. От пресслужбата на полицията във Франкфурт тогава информираха, че Сидеров е бил пиян, вдигнал скандал и обидил на расистка основа екипажа на самолета. След инцидента компанията определи лидера на „Атака“ като „неуправляем пътник, смутил сериозно пасажери и екипажа на машината“.

В края на септември миналата година депутати от „Атака“ се забъркаха в пиянски скандал в ресторант в Брюксел по време на посещението си в европейската столица.

Стигнало се е до заключване на народните представители в заведението и викане на полицията. От ресторанта са потвърдили за скандал с група от между 25 и 30 българи, които са били пияни и доста агресивни.

Последният скандал, в който бе замесено името на Сидеров, бяха снимките от екзотичните ваканции на лидера на „Атака“. На снимките от посещението в Куба се вижда как петима депутати от „Атака“ са на плаж, вместо да обсъждат Бюджет 2014.

 
 
Коментарите са изключени за Волен пак се измъква, делото му не тръгва