shareit

Висшата футболна лига на Англия продаде телевизионните права за рекордна сума

| от |

Британската телевизия „Скай“ ще заплати рекордните 4.2 милиарда лири, за да предава по 126 мача на сезон от английското първенство по футбол между 2016 и 2019 година.

Това е доста над очакваната сума, за да бъде победен съперникът за телевизионните права на Висшата лига – „Бритиш телеком“. След като търгът за телевизионните права завърши, ръководството на Висшата лига обяви, че „Скай“ печели пет от седемте предложени пакета.

Другите два останаха за „Бритиш телеком“, който ще заплати 960 милиона британски лири за трите сезона. Комбинирано, двете медийни групи ще заплатят сума в размер на 5.2 милиарда британски лири, които е много повече от очакваните от експертите 4 милиарда. Тази сума, също така е 68 процента по-висока от 3-те милиарда, която двете компании заплащат сумарно за настоящите пакети.

След трите дни наддаване, „Скай“ спечели и ключовите неделни двубои, които по традиция са най-оспорвани и известни като „Супер съндей“. „Бритиш телеком“ пък спечели мачовете от 19:30 часа в събота. Последният игран беше мърсисайдското дерби между „Евертън“ и „Ливърпул“. / БНР

 
 
Коментарите са изключени за Висшата футболна лига на Англия продаде телевизионните права за рекордна сума