shareit

Васил Иванов разказа защо е напуснал Нова телевизия

| от chronicle.bg |

В съвместна пресконференция със Слави Трифонов той разказа за разследвания за кметове и обществени поръчки, спирани от директора на „Новини и актуални предавания“ Дарина Сарелска.

Той я обвинява в това, че е информирала кмет, обект на разследване, за подготвяното за него предаване. Иванов разказва и за поредица разследвания за нарушения при възлагане на обществени поръчки, като официалната причина е била липса на зрителски интерес. Според него отношението към него е лично заради връзки на Сарелска с депутат от ГЕРБ и бивш областен управител.

Иванов пусна и записи от разговори със свои колеги, направени без тяхно знание, в които им задава въпроси за налагана от Сарелска цензура. Той разказа и как при разпит в ДАНС, на който е бил извикан заедно със Силва Зурлева от Борда на директорите на Нова Борудкастинг Груп, прокурорка го е информирала, че в екипа му има „къртица“ и му посочила, че става дума за Сарелска. Като доказателство той прилага записан тайно разговор със Зурлева, в която тя потвърждава тази информация. В записа Зурлева посочва, че дори да информират Дидие Щосел – главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп, нищо няма да последва.

Иванов се оплака още, че са спрени редица негови разследвания за кметове и обществени поръчки, защото Сарелска му наложила забрана да снима подобни теми заради липса на зрителски интерес към тях.

По време на пресконференцията Васил Иванов разкри, че е направил проучване за Дарина Сарелска и е открил, че тя е свързана с Недялко Славов – бивш депутат от ГЕРБ и бивш областен управител, който е неин девер. След оставката на кабинета „Борисов“ 1, Славов създал фирма и дружеството веднага спечелило обществена поръчка от кмета на Златоград Мирослав Янчев, с когото Славов е близък – единият е кумувал на другия. Стойността на поръчката била под 60 000 лева, затова не било необходимо обявяването на конкурс за изпълнител. Година след като парите са платени, Славов отново влиза в парламента.

„Сутринта постнах моето предизвестие за напускане, след което пуснах във Facebook това съобщение, че ще участвам в „Шоуто на Слави“, защото исках максимален брой хора, мои познати да гледат“, каза Иванов, мотивирайки причините да информира предварително за участието си в шоуто, което не беше излъчено от bTV.

 
 
Коментарите са изключени за Васил Иванов разказа защо е напуснал Нова телевизия