shareit

Ван за сърфисти

| от chronicle.bg |

Една година след представянето на новото поколение на Оpel Vivaro, Opel ще покаже концептуалния модел Vivaro Surf. И честно казано, чакаме с нетърпение.

Елегантната пътническа версия е идеална за спортни дейности. Петима до шестима пътници (в зависимост от конфигурацията на седалките) заедно със цялото си спортно и фитнес оборудване не са проблем за Opel Vivaro Surf. Просторният автомобил с двойна кабина показва как невероятните товарни възможности могат да бъдат съчетани с високо ниво на комфорт и стилен дизайн. Практичните решения на автомобила не са за подценяване – като например отделна товарна зона с обем от 3.2 кубически метра и дори 4.0 кубически метра за версията с дълго междуосие. Това прави новия модел идеален за транспортиране на мокри или мръсни принадлежности след пътуване от плажа или от планините без пътниците дори да забележат това. Първата подобна версия на този модел ще отбележи своя дебют на Международното автомобилно изложение във Франкфурт (17 до 27 септември 2015 година).

Близкият до серийно производство Vivaro Surf грабва окото със своята блестяща окраска в медено кафяво и бяло. Специалните за този модел алуминиеви колела на Irmscher подчертават спортната визия. Все пак автомобилът показва истинските си ценни качества, когато вратите и задният капак са отворени – или механично или с помощта на системата Keyless Open без ключ. Vivaro Surf Concept може да носи голям товар. Оборудване за ски или сноуборд, сърфбородове или велосипеди – товарната зона на дългият пет метра транспортер с общо допустимо тегло до 2.9 тона може да натовари всевъзможно спорто оборудване.

Освен това Vivaro действа с практична елегантност: подът на товарната зона е оборудван с напълно нова релсова система; цялата широчина под втория ред седалки се използва като кутия за съхранение на различни предмети и може да съхранява малки принадлежности. Тези, които не могат да решат дали да пътуват до морето или да направят велосипеден тур, могат да изберат и двете: Vivaro Surf предлага специални прикрепващи елементи за сърф, така че любителите на стилните лонгбордове да не се лишават от възможността да потеглят с тях.

Водачите на Vivaro Surf могат да разчитат и на широка гама от системи за безопасност, асистенция и инфоразвлечение. Сензорите за светлина и дъжд, заедно със светлините за мъгла осигуряват отлична видимост. Енергоспестяващи LED елементи се използват за дневни светлини. Електрически управляемите външни огледала заедно със седалката на водача и двете съседни са с отопление. Асистентът за паркиране Park Assist с камера за обратно виждане предотвратява евентуални драскотини при маневриране, а ограничителят на скоростта гарантира, че водачът никога няма да надвиши съответните лимити.

Последната версия на Navi 50 IntelliLink дава на водача достъп до пътната информация, така че да може да избегне задръствания. Информационната система се предлага със функцията TMC (Traffic Message Channel), hands-free модул, аудио стийминг чрез Bluetooth и европейски карти. Управлението става с помощта на седеминчов сензорен екран или чрез Siri Eyes Free гласов контрол. Достъп до уеб радио станциите заедно с аудио книги, Facebook, Twitter и много други може да стане с помощта на приложението aha®. Vivaro Surf разполага също и със Wi-Fi мобилна точка (Hotspot) за осигуряване на стабилна и бърза свързаност.

 
 
Коментарите са изключени за Ван за сърфисти