Трицветен кекс от Ирена Драгомирова

| от |

Както вече стана ясно, обичаме да хапваме вкусно. И да правим експерименти в кухнята.

Обичаме здравословната храна. До 6 май очакваме вашите вкусотии и кулинарни вълшебства. Сгответе любимото си ястие, снимайте го и качете снимката с рецептата към нея на нашата Фейсбук страница: Chronicle.bg

Трицветен кекс от Ирена Драгомирова

10311875_667101259992532_670941604_n

Начин на приготвяне
1
Разбиваме 4 жълтъка и 3 цели яйца + 1 ч. ч. захар + 8 с.л. олио + 1 ч. ч. брашно, смесено със содата. Разделя се на две части, като едната е малко повече от другата.
2
Към по-малкото количество се прибавя какаото. Отделно се разбиват 4 белтъка на сняг и се прибавят 1/2 ч. ч. захар + 1/2 ч. ч. брашно. Подрежда се в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка (аз използвам тавичката на електрическата тенджера и в средата поставям чашката, защото сместа е много и от нормалните форми за кекс излиза).
3
Сместа се насипва с лъжица равномерно навсякъде. Всяка една смес покрива напълно предната. Изсипваме първо кафявата, после бялата, като върху бялото се поръсва с цедка сухо какао, да покрие навсякъде. Най-отгоре, върху сухото какао, се слага жълтата смес.
4
Пече се в предварително загрята фурна до 100-150 С около 30-35 минути. Като се изпече, се изважда, престоява 5 минути и се обръща в поднос. Наръсва се с пудра захар, докато е топъл, за да полепне.

 
 
Коментарите са изключени за Трицветен кекс от Ирена Драгомирова