shareit

Within Temptation са вторият хедлайнер на „Каварна Рок 2015“

| от |

И вторият хедлайнер на десетото юбилейно издание на „Каварна Рок” вече е ясен. Това ще са холандците от Within Temptation. Групата е създадена през 1996 г. от китариста Роберт Вестерхолт, а стилът се оформя постепенно като симфоничен метъл.

Няколко месеца по-късно групата издава първия си албум „Enter“. През годините те са били част от утвърдени фестивали като „Озфест“, „Лоулендс“, „Динамо“, „Рок Верхтер“, „Пукелпоп“ и „Паркпоп“, немските „Рок Им Парк“, „Бизар“ и „Самърбрийз“. През 2000 г. издават „Mother Earth“, който се продава в 350 000 копия, като достига платинен статус в Холандия и златен – в Белгия.

Шестият им албум Хидра (Hydra) излиза на 22 януари 2014 г. в Япония, на 31 януари в Европа и на 4 февруари в САЩ. През 2014-а групата печели наградата за най-добра жива група на наградите на „Metal Hammer Awards“. От своя страна вокалистката на Within Temptation Шарън Джени ден Адел два пъти е обявявана за рок богиня от „Loudwire Music Awards“ през 2011 и 2014-а.

Within Temptation1

Групата идва в България като част от световното си турне „Hydra World Tour“, което се отличава с огромна видео стена, заемаща цялата сцена. Малко след Каварна, Within Temptation ще са част от фестивала във Вакен.

Цените на билетите за „Каварна Рок 2015“ са:
90 лева – регулярни билети
100 лева – от 1 юни до 21 юни, включително
110 лева – след 22 юни

 
 
Коментарите са изключени за Within Temptation са вторият хедлайнер на „Каварна Рок 2015“