shareit

Танев: РБ отдавна мислят за мой наследник

| от chronicle.bg |

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев не е изненадан от исканата му оставка.

„За цялата изминала година Министерството на образованието, в този състав, в който е в момента, е отличник – ние сме свършили и преизпълнили работата, която се очакваше от нас. Това включва пет законопроекта, някои от които се разглеждат в НС, връзка на бизнеса с образователната система, както и действително осигурени 1,3 милиард лева по Оперативната програма за образование и наука за интелигентен растеж, която на няколко пъти висеше в небитието“, каза той пред БНР.

Според него от 20 години съществува проблемът с термините и историците не са стигнали до много ясно заключение. „От 5 години насам на няколко пъти се чака от министерството отговорът на научната общност по въпроса за точната терминология. Лично аз поддържам робство, но напоследък по-силно се чува османско владичество. Имам намерение да ги поканя тук ултимативно окончателно да направят това пред нас и да сложат честни анонимно избрани хора в комисиите, които избират учебниците“, каза Танев.

Той посочи, че отдавна в Реформаторския блок заседават и разсъждават кой да бъде негов наследник. Той отблеяза, че знае две-три имена, които винаги са се въртели.

 
 
Коментарите са изключени за Танев: РБ отдавна мислят за мой наследник