Всички обичаме десерти. Особено, когато стават бързо. Ех, да можеше и да са здравословни… Всъщност може. Ето един такъв, показан ни от Надежда Петрова от http://www.bb-team.org.
Надежда Петрова е холистичен нутриционист или с други думи казано, специалист по хранене с цялостен подход към здравето на човек, което включва начина по който се храни, нивото на физическа активност и методите за релакс и успокоение на съзнанието.
Шоколадова торта, крем
За блата:
Блендирайте всичко заедно, използвайки S-ножа на кухненския робот. Разстелете внимателно на дъното на форма за торта и оставете в хладилника да стяга, докато правите крема.
За крема:
Рядко приготвям торти, но когато го правя, се старая да се придържам към класиката, а какво по-класическо от една шоколадова торта… която освен това… е сурова!
Вариантите за сурова шоколадова торта са много, но горната рецепта е във вариант, в който няма как да сбъркате, ако спазвате рецептата дословно. За блат се използва рецепта, подобна на тази за суровите трюфели, но може да бъде заменена и с нещо по-различно, като например друг вид ядка и фурми вместо смокини.
При крема обаче не си правете излишни експерименти, особено ако ви е за първи път. Пропорцията на съставките е подбрана така, че кремът да е течен при приготвянето му, за да може лесно да се изсипе във форма за торта, но се сгъстява в хладилника, за да имате перфектно изглеждаща торта няколко часа по-късно. Използвайте 16-инчова форма за торта и ще получите 10 порции.
Успех с приготвянето! Да ви е сладко!
Време за приготвяне | Грамаж на порцията | Белтъчини | Въглехидрати | Мазнини | Ккал |
30 мин. | 850 | 70 | 300 | 365 | 4600 |
А след този вкусен десерт какво по-хубаво от един бърз крос. Димитър Михайлов ни отговаря на