Стек от свинско с пресен лук, чесън и спанак и сос „Барбекю“

| от |

FRENCH-QUARTER-PORK-CHOP-PORTOFINO-988x423

Необходими продукти:

За свинското месо:
250-300 г свинско контра филе или пържола
100 г пресен или замразен спанак
връзка пресен лук
2-3 ск.чесън сол черен пипер

За „Бърбън уиски барбекю“ сос:
200 г кромид лук
50 г чесън
100 мл уиски бърбън
1 ч.л. черен пипер
½ ч.л. сол
200 мл кетчуп
1 с. л. доматена салца
50 мл ябълков оцет
50 мл соев сос
20 мл сос „Уорчестър“
50 г кафява захар
лют сос на вкус

Начин на приготвяне на „Бърбън уиски барбекю“ сос:
В загрят дълбок тиган слагаме ситно нарязания лук, добавяме накълцания чесън и сипваме уискито. Оставяме да поври до пълното извиране на уискито, след което добавяме всички останали продукти, както следват по рецептата. Оставяме сосът да ври на бавен огън за около 20 мин.

Начин на приготвяне на свинското месо:
Задушаваме лука и чесъна, след което добавяме спанака. Начукваме месото, ако е необходимо, и правим джоб, който пълним със задушените зеленчуци. Овкусяваме месото със сол и черен пипер и мажем с „Бърбън уиски барбекю“ соса. Оставяме месото да престои в хладилник за 6 часа, след което печем на грил около 4 пъти по 2 минути от страна. Ако нямаме готов сос „Барбекю“, поливаме месото с малко от приготвения по-рано „Бърбън уиски барбекю“ сос и печем във фурна на 200°С още по 10 мин. от старна.

 
 
Коментарите са изключени за Стек от свинско с пресен лук, чесън и спанак и сос „Барбекю“