shareit

Стаматов: На матурата може да се падне всеки автор

| от chronicle.bg |

Заместник-министърът на образованието Диян Стаматов обяви, че на матурата по български език и литература може да се падне всеки автор, съобщи Дарик.

Профили с имената и снимките на различни автори се надпреварваха да съобщават, че именно над техни произведения ще се потят в сряда зрелостниците.

Диян Стаматов публикува във фейсбук откъси от произведенията, които са заложени в материала. Стаматов обясни в профила си, че го прави с цел – да видят учениците, че всеки би могъл да напише автор и произведение във фейсбук, но това не означава, че именно то ще бъде изтеглено.

Миналата година профил в социалната мрежа с името „Пейо Яворов“ съобщи на учениците, че ще пишат по негова творба и позна.

Стаматов се обърна към зрелостниците и обясни, че целта му е била да покаже колко са неверни твърденията, че някой знае кой автор ще се падне. Може да се падне всеки автор, каза заместник-министърът.

На 18 май е първият държавен зрелостен изпит – по български език и литература, както и националното външно оценяване след 7 клас.

Матурата за 12 клас е с начало 8:00 часа и ще продължи 4 астрономически часа. Матура ще има днес в 624 училища в цялата страна, а зрелостниците са над 52 000.

Изпитът на седмокласниците започва в 10:00 часа. Той е разделен на два модула – един от 60 минути и един от 90 минути.

 
 
Коментарите са изключени за Стаматов: На матурата може да се падне всеки автор

Повече информация Виж всички