Societe Generale Експресбанк с нов изпълнителен директор

| от |

Societe Generale Експресбанк обяви назначението на нов главен изпълнителен директор – Арно Льоклер, съобщава Money.bg. Той пристига в България след 5 години в Rusfinance Bank – руското подразделение за потребителско финансиране на Societe Generale Group.

Професионалният опит на Арно Льоклер в Societe Generale започва през 1996 г. във Франция. Той заема различни позиции, включително инспектор и супервайзър на банкирането на дребно. През 2005 г. Льоклер се мести в Хамбург, Германия, където е един от изпълнителните директори, отговарящ за Продажбите, Маркетинга и IT на Hanseatic Bank (75% собственост на Societe Generale). През септември 2009 г. става главен изпълнителен директор на Rusfinance Bank и под негово ръководство банката с активи на стойност от 100 млрд. рубли се изкачва в топ 3 на автомобилно финансиране и топ 5 на потребителското финансиране в Русия.

„Очаквам с нетърпение да започна работата си в България. Обстановката тук е много динамична и всяка банка трябва да дава най-доброто от себе си, за да заслужи своите клиенти. През 2014 г. Societe Generale Експресбанк отбеляза силен ръст в привлечените средства и отпуснатите кредити на пазара, затвърждавайки своята стабилност, изцяло клиентски-ориентиран подход и широка гама от услуги. Ще работя с екипа на банката за засилване на този резултат“, сподели Арно Льоклер по повод назначението си.

Льоклер има магистърска степен по Одит и Корпоративни финанси от едно от най-видните бизнес учебни заведения в света – университета HEC в Париж. Владее френски, английски, немски и руски.

 
 
Коментарите са изключени за Societe Generale Експресбанк с нов изпълнителен директор