След кофата с ледена вода – селфи на току-що събудил се човек

| от |

След добилото световна популярност предизвикателство със заливане с ледена кофа вода, новата мания в интернет е селфито на току-що събудилия се човек, пише в. „Дейли мирър“.

Кампанията, в която се включиха много знаменитости и е под егидата на УНИЦЕФ за събиране на средства за бедстващите деца в Сирия, насърчава хората да качат в мрежата свои селфита или видеоклипове в миговете на своето събуждане. Манията е кръстена WakeUpCall. Потребителите могат да видят в мрежата как изглежда прясно събуденият актьор и водещ Стивън Фрай – едно не много ласкаво негово изображение за неговите 7,5 милиона последователи в Туитър. На селфито той е небръснат, с мазна коса и с малко неадекватен вид. В текста към снимката той иронично пише на своите последователи – „Предупреждавам ви, гледката е страшна!“.

И актьорът Том Хидълстън, познат от лентата на Спилбърг „Боен кон“, се включи в начинанието. На снимката той е само с едно отворено око. Както при предизвикателството с ледената кофа, Хидълстън номинира Ема Уотсън да последва примера му и да направи дарение за УНИЦЕФ. Организаторите на кампанията смятат да наберат около 7 милиона британски лири в помощ на сирийските деца.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за След кофата с ледена вода – селфи на току-що събудил се човек