Един страхотен сладкиш като за събота следобяд с чая (по английски обичай) или кафето 🙂 А може и с малко греяно вино, ако вече ви е обхванал предколедния дух или пък със шотландски горещ шоколад…
Ето какво ви е нужно :
4 яйца
110 гр. захар
110 гр смлени лешници
100 гр брашно
1/4 пакетче суха мая
80 гр. масло
1 грозд бяло грозде сорт Шасла Доре
1 грозд червено грозде сорт мускат (това е най-старият познат сорт грозде, макар бялата разновидност на сорта да е по-популярна)
Загрейте предварително фурната на 180 градуса.
Разбийте яйцата със захарта. Добавете брашното, смлените лешници, сухата мая и маслото. Бъркайте до получаването на хомогенно тесто.
Намажете с масло дъното на тавичката и поръсете с брашно. Поставете тестото и разпределете зърната грозде, редувайки червено с бяло.
Печете около 30 мин до златист цвят.