shareit

Скандал в ефир заради „Дякон Левски”

| от |

Махленски скандал в студиото на Би Ти Ви разсъни зрителите тази сутрин. Режисьорът на филма „Дякон Левски” Максим Генчев се скара със сценаристът Георги Иванов, заради това, че критикува филма. Грозният спор се случва в деня, в който България почита паметта на Апостола.

Засегнатият режисьор на лентата „Дякон Левски” се включи по телефона, за да обясни, че срещу произведението му скачат „тези, които са потривали ръчички на бесилката”.

Сценаристът Иванов на свой ред отговори язвително: „Когато тръгнеш да правиш филм за Левски, ти трябва да си наясно с какво се захващаш, очакванията са огромни – хората имат голяма чувствителност за Левски като национален герой”, подчерта Иванов. Според критикът във филма за Дякона не се вижда героичността на Левски. Георги Иванов реагира веднага след премиерата на лентата в социалните мрежи. Той написа, че „всеки има право да направи лош филм”, тази сутрин той подчерта, че за него „Дякон Левски” е „по-скоро социален експеримент” и „съвкупност от сцени”.

Сценаристът подчерта, че екипът на „Дякон Левски” е свършил своята работа, но не може режисьорът на филма да използва Апостола като визитка и да обикаля страната като месия. Георги Иванов беше категоричен, че не бива слабите места на лентата да се скриват зад историческия образ.

Това предизвика остра ответна реакция на режисьора, сценарист, монтажист и актьор във филма Максим Генчев. „Там има едно момче, Иванов, да гледа пак филма (…) Ще гледате филма и ще вникнете пак във филма! (…) Ти на какво си сценарист? (…) Защо се занимавам в 8 и половина с един провален сценарист от филма „Фамилията”?”, изригна Генчев.

Той подчерта, че според него виждаме „един убедителен Левски”. Запитан как ще коментира думите на праплеменnицата на Васил Левски, че иска да забрави филма, който е гледала, Генчев я призова „да пие хапчета” и се закани, че ще я препита на видяното.

„Дреме ми, че не са ми харесали филма, народът го харесва, всичко е 6”, заяви режисьорът, който подчерта, че не е гневен.

 
 
Коментарите са изключени за Скандал в ефир заради „Дякон Левски”