Щрудел с пиле и сос от кисело мляко

| от |

Необходими продукти:

За щрудела:
6 листа точени кори
2-3 бр. пилешки бутчета
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 вр. пресен лук
2 вр. пресен чесън
7 бр. зелени или бели аспержи
100 гр настърган твърд кашкавал
магданоз
копър
бяло вино
сол
черен пипер
зехтин
1 яйце за намазване

За соса:
3-4 бр. кисели краставици
8 бр. маслини без костилки
½ кофичка кисело мляко
½ кофичка сметана
магданоз
копър
сол
зехтин

Начин на приготвяне:

Задушаваме нарязаните на ситно зеленчуци с малко зехтин и овкусяваме със сол, черен пипер и накълцаните на ситно листни подправки. От време на време може да гасим с бяло вино. Оттегляме зеленчуците от огъня и добавяме ситно нарязаните пилешки бутчета и настърган кашкавал.
Поставяме три листа точени кори и отгоре сипваме половината от поизстиналите вече зеленчуци и пилешко месо. Слагаме нови три листа и разпределяме останалото количество от сместа, затваряме отстрани и завиваме на руло. Печем щрудела на 200 градуса за около 30 минути. Около 10 минути преди края на печенето мажем с яйце.
За соса нарязваме всичко на ситно, объркваме с киселото мляко и сметаната, и подправяме със зехтин и сол.

 
 
Коментарите са изключени за Щрудел с пиле и сос от кисело мляко