shareit

Сделка за ЦСКА няма да има

| от |

С декларация акционерите на ЦСКА Юлиан Инджов и Ивайло Манджуков се отказаха от ЦСКА. Очаквано сделката за червените се забавя и заради претенциите на мажоритарния собственик Александър Томов, който настоява да получи много висока сума, за да се раздели изцяло с акциите си. За да се оттегли напълно от клуба, Томов иска да получи сума, която надвишава в пъти тази, която Инджов и Манджуков са склонни да му платят.

По тази причина все още няма окончателна договорка по сделката за ЦСКА. А ако финализирането й се забави ще се стигне до фатални последици за лиценза на клуба. Юлиян Инджов, който е кандидат-собственик, изяви готовност да покрие належащите дългове, но само ако получи мажоритарния пакет акции.

След като явно не се е стигнало до консенсус Инджов и Манджуков излязоха със следната декларация:

С настоящото заявяваме категоричния си отказ да участваме повече във фарса, който мажоритарният собственик на ЦСКА разиграва от началото на 2015 година.С оказана от нас финансова подкрепа, ние кредитирахме мажоритарния собственик с доверие, което до голяма степен позволи функционирането на клуба до момента. В момента се прави опит да ни бъде прехвърлена финансовата отговорност, което означава погасяване на всички стари задължения на клуба.До момента от ръководството, респективно от мажоритарния собственик, не ни е предоставена необходимата правна и финансова информация, въз основа на която да се вземе сериозно управленско решение за бъдещето на клуба. Тъй като не е сериозно да продължаваме преговорни взаимоотношения за придобиване на мажоритарния дял без да се знае цялата истина за финансовото състояние на клуба, ние се отказваме от преговорите за придобиване на мажоритарния дял. Пожелаваме на настоящия мажоритарен собственик успех! Пред нас като акционери и цялата червена общественост продължава да стои въпросът относно възможността на мажоритарния собственик да лицензира и управлява клуба.Цялата отговорност пред нас като инвеститори и червената общност носи настоящият мажоритарен собственик.Имахме най-доброто желание да помогнем на любимия клуб, но с всичките си действия мажоритарният собственик ни принуди да се откажем.

Новината бе потвърдена и във фейсбук страницата на клубната телевизия на ЦСКА. Междувременно Стойчо Младенов си тръгна от ЦСКА, а на негово място застана застана Галин Иванов.

 
 
Коментарите са изключени за Сделка за ЦСКА няма да има