shareit

Самолетът на EgyptAir се е разбил край Карпатос

| от chronicle.bg |

Самолетът на EgyptAir, който изчезна от радарите рано тази сутрин при полет от Париж за Кайро, се е разбил край гръцкия остров Карпатос в югоизточната част на Егейско море, докато се е намирал в египетското въздушно пространство, съобщи източник от гръцката гражданска авиация, цитиран от Франс прес.

Междувременно продължава издирването на останки от самолета с въздушни и морски съдове в района южно от остров Карпатос, където се смята, че се е разбил. Засега не е намерено нищо, съобщи представител на гръцката брегова охрана, цитиран от Ройтерс. Самолетът е паднал от височина около 11 000 метра с резки завъртания, съобщи гръцкият министър на отбраната.

Френският президент Франсоа Оланд потвърди, че не се изключва нито една хипотеза за катастрофата на египетския самолет.

„За сега все още не е напълно ясно какво се е случило със самолета“, каза египетският премиер Шериф Исмаил в пресконференция на живо по държавната египетска телевизия.

Той заяви, че не изключва нито една хипотеза за съдбата на самолета на EgyptAir, който изчезна тази нощ от радарите.

Той допълни, че са започнали издирвателно-спасителни операции и че е твърде рано да се изключи каквато и да било версия за инцидента, включително тероризъм, предаде Ройтерс.

„На този етап не можем да изключим, нито да потвърдим нищо. Трябва да приключат издирвателните операции, за да знаем причината“, каза той в отговор на въпрос дали изключва възможността разбиването на самолета да е терористичен акт.

Френският премиер Манюел Валс също не изключи нито една хипотеза за изчезването на самолета.

 
 
Коментарите са изключени за Самолетът на EgyptAir се е разбил край Карпатос

Повече информация Виж всички