shareit

Съд в Бареселона легализира проституцията

| от |

Съд в Барселона постанови, че испанските проститутки трябва да получат трудови права и да имат право да се регистрират на борсата, съобщава The Independent.

Според съдия Хуан Агустин Марагал проститутките трябва да получат договори от собствениците на бордеи, които трябва да плащат социални осигуровки от тяхна страна.

Решението на съда е взето, след като салон за масаж, предлагащ секс услуги в града, е бил проверен от инспектори по труда. Три проститутки са работили там.

Съдът е решил, че ръководството на салона е нарушило правата на жените и фирмата, Xcenter, ще трябва да заплати със задна дата националните осигуровки на проститутките от 2012 година.

Собственикът твърди, че работниците са автономни и не са официално наети, но съдът смята, че все пак са установени трудови отношения между страните.

За да не бъдат експлоатирани, съдът отсъди, че проститутките трябва да получават социални помощи, здравни осигуровки, пенсии и допълнителни плащания, ако са безработни.

Трафикът и сводничеството си остават незаконни. В Испания проституцията е юридически неопределена. Решението на съда е провокирано и от ръста на жените, занимаващи се с проституция заради кризата.

За пример проституцията в Холандия е законна, където проститутките имат трудови права. / money.bg

 
 
Коментарите са изключени за Съд в Бареселона легализира проституцията