shareit

Русия ще помогне на Палестина да стане независима държава, обеща Путин

| от |

Руският президент Владимир Путин заяви в обръщението си към участниците в срещата на върха на Арабската лига в египетския курорт Шарм ел Шейх, че Русия ще продължи да допринася за постигането на независима Палестинска държава.

„Русия ще помогне на Палестина в постигането на нейната целда стане независима държава със столица Източен Йерусалим„, подчертал Путин, цитиран от руски медии.

„Русия ще продължи да допринася за постигането на тази цел (независимост на Палестина), работейки както през двустранните канали, така и през многостранните, включително в „Четворката“ международни посредници (относно израело-палестинския конфликт, б.р.)“, изтъкнал още руският президент.

Четворката, включваща Русия, САЩ, ООН и Европейския съюз, е създадена през 2002 г. с цел да постигне дългосрочно мирно споразумение между Израел и палестинците.

Владимир Путин подчертал необходимостта от тясно сътрудничество между Четворката и Арабската лига, като изтъкнал готовността на Москва за по-нататъшно сътрудничество с лигата.

Палестинците се опитват да създадат независима държава на териториите на Западния бряг, включително Източен Йерусалим, частично окупирани от Израел, както и в Ивицата Газа. Палестинците са определили Йерусалим за своя столица и призовават Израел да се изтегли от палестинските територии, които еврейската държава завладя по време на Шестдневната война през 1967 г. / NewsBG

 
 
Коментарите са изключени за Русия ще помогне на Палестина да стане независима държава, обеща Путин