Ричард Брансън въведе неограничени отпуски във Virgin

| от |

Материал на Николай Марченко за Еconomic.bg

Собственикът на британската група компании Virgin сър Ричард Брансън предлага на подчинените си толкова време за отпуска, колкото им потрябва, информира BBC Russian, цитирана от Economic.bg.

На сайта си той написа, че сътрудници на компанията-майка „могат да си излизат в отпуска тогава, когато си пожелаят и за толкова време, за колкото поискат“. Според него няма смисъл служителите да искат разрешение от началството или да информират кога се връщат. Смисълът на тази новост е в това липсата на един човек да не се отрази върху работата на цялата компания.

Ричард Брансън каза, че идеята дойде, след като дъщеря му е пратила на него дописка за аналогична политика на американската компания Netflix – производител на сериали. „Работникът сам решава кога да вземе няколко часа, дена, седмица или месец за почивка“, написа милирдерът.

„Аз изхождам от това, че служителите ще излизат в отпуска само в случай, че и самите те, и екипът им на 100% са сигурни, че липсата им не навреди на бизнеса и кариерата“, обясни още Брансън.

Според екстравагатния предприемач важно е „да се съсредоточим върху това какво правят хората, а не върху това колко време изкарват в офиса“. „Също така както вече нямаме нормиран работен ден от 9 до 5, нямаме нужда от ограничаване на отпуските“, обобщава Ричард Брансън, който „дава хляб“ на около 50 хил. служители.

 
 
Коментарите са изключени за Ричард Брансън въведе неограничени отпуски във Virgin