shareit

Риана и „Work“ – много шум за нищо

| от chronicle.bg |

Дългоочакваното ново парче на Риана с Дрейк всъщност разочарова една голяма част от феновете й. Не само защото „Work“ бе представено по скандален начин с мръснишко отъркване между Рири и Дрейк на церемонията по връчването на наградите Grammy . Просто защото не блести с текст и оригиналност. Може би дългото чакане на новия хит носеше усещането за нещо грандиозно. Може би защото барбадоската красавица малко се изсили в предварителната реклама, а впоследствие представи нищо повече от комерсиален, дори леко глуповат хит.

Казано по Шекспир – много шум за нищо, Риана.

Дори Дрейк, който във видеото изглежда, все едно се въздържа да не изпълни нов танц в стил „Hotline Bling“, не може да спаси певицата в безрезултатните й напъни да се окичи с нови лаври. И така, лежейки на старите, Риана всъщност заложи на голотата, twerk-a и зърната, вместо на гласовите си качества и смисления текст. Нищо общо с блясъка от постиженията на „Unfaithful“, който навремето й отреди първо място в класацията на Billboard 200.

Мелодията, разбира се, си я бива. Тя е взаимствана от характерните островитянски шлагери, предвид кръвта, която тече във вените й. С неоспорим ямайски диалект, парчето със сигурност ще се превърне в хит, но не може да се сравни ни най-малко със стартовите песни на мис Робин Фенти, както всъщност е името на Рири. Нито пък да повтори фурорът след „Man Down“ – също с ямайско звучене, но с пъти по-интригуващ текст и видео.

Въпреки всичко, горещото и разкрепостено видео на друсащата дупе Риана вече има над 31 милиона гледания в YouTube и буквално разби на пух и прах изпълнители като Lana del Rey, чието официално видео към клипа „Freak“ събира едва 7 милиона гледания. Но в крайна сметка не можем да отречем, че Риана може да разпали страстите дори на музикалните критици, които недолюбват комерса „Work“.

А и самата Рири си го казва в текста – „погледай каква съм мръсница“ и за друго не мисли.

 
 
Коментарите са изключени за Риана и „Work“ – много шум за нищо