Рецепта за шотландски яйца

| от Росица Гърджелийска |

Шотландски яйца

Нужни продукти:
8 рохки, внимателно обелени яйца…ако не са рохки пак стават прекрасни
1кг кайма смес от свинско и телешко
1 голяма глава лук
1 стрък магданоз
1 стрък копър
малка шепа нарязани листа от целина
2с.л. пълнозърнеста горчица
стрита чубрица на око – повечко, но не цяла шепа.
сол и черен пипер
1 сурово яйце
2 чаши царевичен корнфейлкс без добавки
1с.л. брашно от тапиока
няколко лъжици олио
Начин на приготвяне:

яйца

  • Счукайте корнфлейкса до получаване на едро брашно. Смесете го с лъжицата тапиока.
  • Нарежете лука и го пасирайте.
  • В голяма купа смесете каймата, пасирания лук, магданоза, копъра, целината, горчицата, чубрицата, солта, черния пипер и суровото яйце.
  • Започнете да месите с ръка за около 3-4 минути и ще усетите как каймата се сгъстява.
  • Направете топка с каймата като сложите яйцето в средата.
  • Овъргаляйте всяко шотландско яйце в корнфлейкса и поставете в намазнена тавичка.
  • С четка или с марличка намазнете всяко яйце.
  • Пекат се на 200 градуса около един час. Сервирайте с горчица и хрупкава салата.
 
 
Коментарите са изключени за Рецепта за шотландски яйца