www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия. Днес ви предлагаме рецептата й за безглутенови шоколадови мъфини с вишнев крем.
За мъфините:
150гр масло
6 жълтъка
6 белтъка
1 1/2 ч.ч. кокосова захар
2 1/2 ч.ч. млени орехи
1 к.ч. мляко
ванилия
За крема:
1 ч.ч. крема сирене
1/2 ч.ч. вишни от вишновка или няколко лъжици вишнево сладко
Начин на приготвяне:
Разбивате маслото и захарта докато получите пухкав, светъл на цвят крем.
Едно по едно се добавят жълтъците, млякото, какаото и ванилията до получаване на гъста смес.
Отделя се 1ч.ч. от тази смес и се оставя настрана, за по-късна употреба към крема.
Добавяте млените орехи към останалата смес.
В друг съд, с чисти и подсушени бъркалки на миксер, започвате да разбивате белтъците на сняг.
Бавно прибавете белтъците към каковата смес.
Изсипете в силиконови форми за мъфини и печете около 35мин на 170 градуса.
Оставете да изстинат и през това време направете крема.
Разбъркайте внимателно чашата какова смес заедно с чашата крема сирене и добавете към това вишните.
Сложете по една лъжица от този крем върху всеки мъфин, оформете добре и поръсете със счукани ядки.
Ам!