Още от Chronicle
Предлагаме ви лека лятна рецепта за коктейл „Барила Сиеста“. Тя е дело на Владимир Иванов – барман и собственик на „Барила бар“ в София.
Барила Сиеста
20 мл кокосов ликьор (Malibu)
20 мл бял ром (Bacardi)
10 мл италиански фруктов ликьор (Aperol)
50 мл фреш от портокал
+ спрайт (доливаме)
Начин на приготвяне
Слагате лед в шейкъра. Добавяте кокосов ликьор, а след него – белия ром. Към тях добавяте сока от един портокал – 50-60 мл. Доливате 10 мл италиански фруктов ликьор. Разбърквате с шейкъра две-три минути. Коктейлът се излива в шача със столче заедно с леда и доливате спрайт. Сервира се с резенче портокал. Препоръчва се да се консумира между 14.00 и 17.00 ч. следобед.
Вижте във видеото как се приготвя:
Повече за Влади и Барила Бар можете да прочетете тук.