В малка тенджерка загрейте меда и кокосовото масло и оставете да ври леко, на не много силен огън докато промени цвета и стане малко по-гъсто. Това онема 3-4 минутки. Добавете уискито към края и махнете от котлона.
През това време нарежете плодовете на половина, обелете ги и махнете костилките. Наредете ги в кръгла тава, така че да покриват цялото дъно.
Изсипете върху плодовете карамела и пъхнете във фурната на 200 градуса.
В купа разбийте жълтъците със захарта до получаване на светла на цвят и гъста смес. Добавете брашната и ванилията и разбъркайте добре.
Измийте и подсушете бъркалките на миксера.
Разбийте белтъците в чист, сух метален съд до получаване на твърди рогчета.
Добавете белтъците към сместа със жълтъците и разбъркайте много бавно и внимателно.
Извадете плодовете от фурната и изсипете сместа отгоре.
Върнете обратно във фурната на 150 градуса за 45 мин с вентилатор.
Извадете и оставете напълно да изстине.
Сложете достатъчно голяма чиния върху таватаи бързо обърнете. Внимателно махнете тавата.
Поднесете с топка хубав ванилов сладолед и се насладете на ммммм-канията на гостите ви.
Коментарите са изключени за Рецепта за кекс с нектарини