shareit

„Баба Меца“ е отново на линия

| от |

Над 1000 български туристи ще пътуват днес и утре с влаковата композиция, теглена от парния ретролокомотив „Баба Меца“. Това е обявила министърът на туризма Стела Балтова, която е дала началото на първото пътешествие днес до Кюстендил, от Централната гара в столицата, информират от ведомството.

Вторият атракционен маршрут е утре, на Цветница, от София до Черепишкия манастир.

Цената на билета за отиване и връщане от Кюстендил със запазено място е 43 лв. Влакът ще спре в Радомир, където за половин час „Баба Меца“ ще бъде технически обслужена. За любителите на природата са предвидени две спирки – на Земен, с възможност за разглеждане на Земенския манастир, и на Скакавица – за посещение на едноименния водопад.
Цената на двупосочния билет до Черепишкия манастир е 31 лв. Тръгването е утре, в 9.30 часа.

„Щастлива съм, че за пръв път стартира такъв съвместен продукт между холдинг „Български държавни железници“ ЕАД и Министерството на туризма“, е отбелязала министър Балтова при откриването, цитирана в съобщението. Тя се надява подобни пътувания да се превърнат в нов търсен продукт, който да се реализира от туроператорите. За общините това е и възможност да покажат своя туристически потенциал.

Министър Балтова е посочила, че биха могли да бъдат организирани пътувания и до Долината на розите – Карлово и Казанлък, за Празника на розата. Отделни маршрути може да има до Пловдив, Благоевград и други дестинации.

 
 
Коментарите са изключени за „Баба Меца“ е отново на линия