shareit

Ранените в Брюксел остават в критично състояние

| от chronicle.bg |

Десетките ранени при атентатите в Брюксел остават в критично състояние, съобщи министърът на здравеопазването на Белгия Маги де Блок. Тя заяви, че над 300 души са разпределени в болниците в града, а над 60 пострадали остават в интензивните отделения и реанимациите. Броят на ранените с опасност за живота може да нарасне, уточни министърът.

Прокурорите, които разследват атентатите потвърдиха, че са идентифицирали двама от четиримата атентатори. Това са братята Халид и Брахим ел Бакрауи, които са осъществили атаката на летището в Брюксел и в метрото на 22 март, при които загинаха над 30 души, а над 200 бяха ранени. До тук е ясно, че братът Брахим се е самовзривил при атаката на летище Завентем. Халид е ударил метрото Мелбек, като е убил 20 души.

Очаква се днес да бъдат оповестени имената на другите двама атентатори. Единият е загинал, а другият е в неизвестност. По непотвърдена информацият издирвания атентатор е джихадистът Наджим Лашрауи, за който се смята, че е имал връзки с атентаторите от Париж. Предполага се, че именно той ги е уредил с квартири. Според разследващите, Лашрауи е загинал при атентата на летището в Брюксел. Той се смята за бомбаджията, който приготвял експлозивите за жестоките мисии на ислямистите.

„Ислямска държава“ пое отговорност за атентатите.

В Брюксел днес ще се проведе спешна среща на вътрешните министри на страните от Европейския съюз, на която ще се обсъждат атентатите.

 
 
Коментарите са изключени за Ранените в Брюксел остават в критично състояние

Повече информация Виж всички