shareit

Промяната в БСП се отлага

| от |

В предизборните листи на БСП няма изненада, което е доказателство, че промяната в партията се отлага. Това заяви винтервю за БНР бившият депутат от Коалиция за България Георги Кадиев. Той коментира водачите на листите за изборите на партията: „С изключение на една кандидатура в Русе – нищо ново не видях. Промяната в БСП се отложи отново. Не мисля, че това ръководство може да я направи. Трябваше водачите на листи да бъдат местни хора, а националните фигури да бъдат на 2-ри и 3-ти места, те също са избираеми. Всеки трябва да се доказва постоянно, няма абонирани за първото място в листите. Закостенели и нуждаещи се от промяна са и местните струкури“.

Кадиев смята, че преференциалният вот е начинът да се увеличат гласовете за БСП: На европиейските избори 28 процента гласуваха преференциално, а в София бяха 36 прпоцента, припомни Кадиев. Това дава надежда, че нещо може да се промени с преференционалното гласуване. Аз разчитам на кандидатите да правят преференциална кампания. В листите е пълно с млади хора, те трябва да правят преференциална кампания. За да има промяна. След като не сме сменили хората, значи не си признаваме грешките. Трябва да гледаме напред тогава.

За казуса КТБ Кадиев каза: “БНБ разби имиджа си на банка на 130 години на пух и прах в рамките на 5 дни. Първо, трябваше вече да са попитани минонитарните акционери, да се види те дали имат интерес, втората стъпка е държавата да се опита да я оздрави, без минонитарните предложения и третата – последна стъка – е фалит. Защото заедно с фалит на банката ще се предизвика фалит и на огромно количество бизнес и на работни места“.

 
 
Коментарите са изключени за Промяната в БСП се отлага