shareit

Промени на върха в Twitter

| от chronicle.bg |

Четирима висши мениджъри напуснаха Twitter, съобщава Reuters. Информацията е официално потвърдена от изпълнителния директор на компанията Джак Дорси. Това е най-голямата промяна в управлението на компанията, откакто Дорси пое ръководството.

Медийният директор Кейти Джейкъбс Стантън, продуктовият директор Кевин Вейл, ръководителят на инженерното звено Алекс Ротер и HR-директорът Браян Шипър си тръгват от компанията. Дорси изразява високата си оценка за четиримата и посочва, че е тъжен да обяви напускането им.

Акциите на Twitter паднаха с близо 50%, откакто Дорси пое компанията миналата година, което подсили тревогите, че компанията се е провалила в опита си да привлече нови потребители.

В неделя вечер Джейсън Тоф, който управлява услугата на Twitter за видео стрийминг, също обяви, че напуска, за да се присъедини към екипа на Google. В туита си за смените в ръководството обаче Дорси не го споменава.

Очаква се да има и други промени в ръководството на Twitter. За момента двама от оперативните директори в компанията – Адам Месинджър и Адам Бейн, ще поемат отговорностите на напусналите си колеги. Предполага се, че скоро две нови имена ще влязат в борда на директорите.

 
 
Коментарите са изключени за Промени на върха в Twitter