Повечето „натурални” храни в САЩ съдържат ГМО

| от |

По-голямата част от пакетираните храни в САЩ, носещи етикет „натурално” и тествани от „Консумър репортс” съдържат значителни количество генетично модифицирани съставки. Това става ясно от доклад на неправителствената организация за тестване на хранителни продукти, съобщава вестник Shanghai Daily. Потребителите биват подвеждани от етикета „натурално”, казва Урваши Ранган, изпълнителен директор на поделението за безопасност на храните в „Консумър репортсю”.
Организацията посочва, че е провела проучване на над 80 различни обработени храни, съдържащи царевица или соя – двете най-широко отглеждани генетични подобрени растения в Съединените щати – за да определи дали данните от етикета за съдържание на ГМО са верни. / Агенция Фокус

 
 
Коментарите са изключени за Повечето „натурални” храни в САЩ съдържат ГМО