shareit

Почина турският милиардер Мустафа Коч

| от chronicle.bg |

Почина турският милиардер Мустафа Коч. Коч е починал на 56-годишна възраст в Истанбул след сърдечен удар. Инфарктът е настъпил тази сутрин, докато той е спортувал в дома си. Милиардерът бил откаран в болница, където лекарите се борили за живота му 4 часа, но не успели да съживят сърцето му. Погребението му ще се състои на 24 януари на семейното гробище в Истанбул.

Мустафа Коч е председател на съвета на директорите на „Коч Холдинг“. Семейството му се счита за едно от най-богатите. „Коч холдинг” е един от най-големите в Турция с няколко десетки фирми. Сред тях са банки, финансови компании, фабрики за производство на битова техника, автомобилни заводи, корабостроителница, туристически агенции, търговски вериги.

Мустафа Коч е роден през 1960 г. и на 24-годишна възраст след завършване на университета „Джордж Вашингтон” в САЩ, започва да гради кариерата си в бизнеса.

Той е почетен председател на Асоциацията на индустриалците и предприемачите в Турция, член на Съвета по външноикономически отношения на Турция, почетен консул на Финландия в Истанбул. Коч е бил в състава и на международния консултативен съвет на JP Morgan и Rolls-Royce. От 2003 г. той заема поста председател на Управителния съвет „Коч холдинг“.

 
 
Коментарите са изключени за Почина турският милиардер Мустафа Коч