Почина прочутият гръцки изпълнител Демис Русос

| от |

Известният гръцки изпълнител и музикант Демис Русос почина на 68 години, съобщиха от семейството. Русос е издъхнал в болница в Атина в ранните часове на 25 януари. Семейството е забавило оповестяването на кончината, за да „не помрачи важните избори в Гърция“. В последно време Русос живееше и в Гърция и в Париж, където имаше апартамент в предградието Ньой.

Демис Русос получава музикално образование в Атина, като пее в различни гръцки групи. Нашумява обаче с основаната през 1968 г. „Афродитас чайлд“, заедно с Евангелос Одисеас Папатанасиу – Вангелис. Песента Greek sound става много популярна във Франция, а после и в Германия. Като връх в съвместната дейност на Русос с Вангелис и до днес се възприема концертният албум „666“, съдържащ библейски откровения.

В началото на 70-те години на ХХ век Русос записва първия си самостоятелен албум – Fire and Ice. Той е сравнително некомерсиален и остава неособено известен. Записаният през 1973 г. шлагер Good bye my love, good bye обаче става хит и достига върха на класациите в Германия и допринася за международната му известност като солов певец. Песента и до днес е сред евъргрийните и има множество кавъри.

/ БНР

 
 
Коментарите са изключени за Почина прочутият гръцки изпълнител Демис Русос